Millenniumdoelencongres in Utrecht

Van 19 tot en met 24 november staat Utrecht in het teken van de VN millenniumdoelen. In 2015 moeten deze 8 ambitieuze doelen om armoede, honger en ziektes uit te bannen behaald zijn.

Wat is de stand van zaken van deze doelen? En wat is het verband met ontwikkelingssamenwerking in Nederland? Wat voor onrealistische voorwaarden kleven er aan microkrediet? En heeft iedereen inmiddels toegang tot de medicijnen die hij/zij nodig heeft? Ten slotte kijken we naar het spanningsveld tussen innovatie en monopolisering van gewassen in de agrarische sector.

Sprekers als Kathleen Ferrier, Frans Timmermans, Hein Roelfsema, Wim Leerenveld en Vandana Shiva zullen hun licht laten schijnen op deze zaken in lezingen en debatten. Maar dat is slechts een fractie van het gehele programma. Op www.millenniumdoelencongres.nl vind u een volledig overzicht van alle lezingen, workshops, debatten en overige activiteiten die in deze week plaatsvinden.

Millenniumdoelencongres.nl
www.millenniumdoelencongres.nl

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
12 oktober 2010
Categorie├źn: