KennisCafé: De aarde in je zak

Ongemerkt dragen we allemaal dagelijks een groot aantal verschillende grondstoffen bij ons. Van coltan in je mobiele telefoon, pacemaker of spelcomputer via lithium in de meeste batterij-aangedreven elektronica in je tas tot koper en kobalt.

Wat zijn al die onbekende en exotische grondstoffen in die voor ons zo belangrijke apparaten? Waar komen ze vandaan? Hoe worden ze gebruikt, hoeveel is er nog van? En hoe raakt het delven en het eventuele uitputten van die bronnen ons?

Martijn van Calmthout leegt zijn zakken in de zoektocht naar deze grondstoffen en hoe ze in zijn broekzak zijn beland.

Datum: Maandag 15 november / Locatie: debalie, Amsterdam / Tijd: 20:00-23:00 / Toegang: gratis / Meer informatie op: www.debalie.nl

Auteur
Henriette de Wit

Datum:
18 oktober 2010
Categorieën: