IPSnews: Afrika maakt sprong naar hernieuwbare energie

Verscheidene Oost-Afrikaanse landen schakelen geleidelijk over van een klassieke elektriciteitsvoorziening met grote CO2-uitstoot naar een properder stroomnet. Vooral steenkool verliest aan belang als brandstof voor elektriciteitscentrales, ten voordele van het goedkopere aardgas.

“De belangrijkste drijfveer achter de ontwikkeling zijn de stijgende elektriciteitsprijzen”, verklaart Mark Hankins, een consulent die in de voorbije twintig jaar werkte rond hernieuwbare energie in Oostelijk en Zuidelijk Afrika. “In Oost-Afrika liggen de energieprijzen twee tot vijf keer hoger dan in Zuid-Afrika. Dat is een slechte zaak voor zowel de industrie als consumenten.”

Lees het complete artikel op www.ipsnews.be

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
06 oktober 2010
Categorieën: