ICCO: Nederland telt tien Fairtrade Gemeenten

Vanaf 6 oktober 2010 heeft Nederland tien Fairtrade Gemeenten. Nieuwegein sleepte als tiende de eervolle titel Fairtrade Gemeente in de wacht. De titel geeft aan dat in een gemeente niet alleen de lokale overheid, maar ook winkels, bedrijven, organisaties en inwoners bovengemiddeld veel aandacht besteden aan fairtrade. Een onafhankelijke jury, onder leiding van oud-minister van ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk, beoordeelt of gemeenten voldoen aan zes campagnecriteria. Door producten te (ver)kopen die volgens eerlijke voorwaarden zijn verhandeld, leveren betrokkenen van de campagne een belangrijke bijdrage aan armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling van kleine boeren en producenten in ontwikkelingslanden.

Lees verder…

Auteur
Andre van der Stouwe

Datum:
09 oktober 2010
Categorieën: