Debat: Karel De Gucht gaat debat ontwikkelingsbeleid Europa aan

Karel De Gucht (Europees Commissaris voor Handel), Bogdan Vanden Berghe
(11.11.11) en Katrien Vanderschoot (Radio 1) gaan op 21 oktober in debat over het ontwikkelingsbeleid van Europa. Het MO*debat wordt georganiseerd door Europa Direct en het Vredescentrum in Antwerpen en gemodereerd door Gie Goris (hoofdredacteur MO*). Alle geïnteresseerden zijn welkom, inkom gratis.

Ter gelegenheid van het Belgische EU–voorzitterschap en in het kader van Vila Cabral organiseren Europa Direct Provincie Antwerpen en het Vredescentrum een MO*debat over Europa en ontwikkelingssamenwerking na het in werking treden van het Verdrag van Lissabon. Het debat vindt plaats op donderdag 21 oktober 2010 in Europa Direct Antwerpen om 19.00 uur. Het aantal inschrijvingen is beperkt!

De EU gaat er prat op dat ze de grootste donor is, maar wordt ontwikkeling na Lissabon niet gewoon een instrument van het buitenlands beleid? Is dat ontwikkelingsbeleid voldoende coherent met andere beleidsdomeinen van de EU?

Programma:

19.00 uur:
Ontvangst

19.30 uur:
Welkomstwoord door Gouverneur Cathy Berx

19.45 uur:
Start debat

20.45 uur:
21.15 uur:
Vragen uit het publiek
Afsluitende drink

Praktische info
wanneer: donderdag 21 oktober 2010, om 19.00 uur

waar:
Europa Direct, Lombardenvest 23, 2000 Antwerpen

kostprijs:
Gratis

inschrijven:
ed@admin.provant.be, uiterlijk 18 oktober

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
07 oktober 2010
Categorieën: