Crash Course Congo: The world is Yours

Congo is van anderen. Op economisch, politiek en cultureel gebied bepalen ‘wij’ de koers in Congo. Wat brengen we daar? Wat nemen we mee? In drie programma’s, op één middag, onderzoeken we in De Balie de huidige gedaantes van het neokolonialisme.
In Wie Betaalt Bepaalt gaat een betrokken panel de confrontatie met elkaar aan onder leiding van de Congolese professor Andre Yoka. In hoeverre bepaalt het Westen wat Congolese kunst is? En wat is de erfenis van al die bevlogen documentairemakers die h1et ‘ware’ verhaal over Congo wilden vertellen?

Tegelijkertijd wordt een cursus ‘Investeren in Congo’ gegeven, van de handel in grondstoffen tot microkrediet. Er is veel geld te verdienen in Congo, tijdens deze cursus wordt uitgelegd hoe. ‘Democratie kun je niet eten’, stelt Alphonse Muambi. Wat moeten ze er in Congo dan mee doen? Het grote slotdebat van Crash Course Congo gaat over Opgedrongen democratie. Democratie als het beste systeem van de slechtste, geldt dat ook voor het huidige Congo?

Dagprogramma: 16.00 – 19.30
16.00 – 17.30 uur – Wie Betaalt Bepaalt!
16.00 – 17.30 uur – Cursus Investeren in Congo
18.00 – 19.30 uur – De opgedrongen democratie
Avondprogramma: 20.00 – 03.00 ‘De Balie cordially invites you to attend our exclusive fundraising dinner party!

Datum: Vrijdad 26 november / Locatie: debalie, Amsterdam / Tijd: vanaf 16:00 / Prijs en meer informatie zie: www.debalie.nl

Auteur
Henriette de Wit

Datum:
18 oktober 2010
Categorieën: