31e Globaliseringslezing: Energy Risk

Twee teams van studenten van het Amsterdam University College zullen op de 31e globaliseringslezing hun kijk presenteren op een duurzame toekomst.  Zij presenteren alvast hun conclusie van de klimaatconferentie in het Mexicaanse Cancun, die op 29 november begint.

Een deskundige jury beoordeelt in een publiek beraad welk team het meest doordachte voorstel heeft. Tot slot bepaalt de zaal wie er met de publieksprijs gaat strijken. De jury bestaat uit: Hugo von Meijenfeldt, die namens de Nederlandse regering op het hoogste niveau onderhandelt in Cancun, Lucia van Geuns (onderzoeker energieprogramma van Instituut Clingendael), Karen Lagendijk (Director External Affairs & Sustainability Nuon) en Klaas van Egmond (hoogleraar Geowetenschappen Universiteit Utrecht). Presentatie en discussieleiding: Kees Vendrik (voormalig kamerlid GroenLinks).
Om 19.00 uur wordt de documentaire Energy Risk van VPRO/Tegenlicht vertoond en is er gelegenheid om de gelijknamige experience van Submarine te ondergaan.

Vrijdag 26 november, Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam

Aanvang: 20.30 (aanvang film: 19.00)

Toegang: 12,50 (studenten: 9,50)

Reserveren via receptie@felix.meritis.nl of 020 623 13 11

Lees meer op: www.felix.meritis.nl

Auteur
Selma Zijlstra

Datum:
28 oktober 2010
Categorieën: