Wereldpodium: Hoe vinden ondernemers en goede doelen elkaar in tijden van crisis?

Wereldpodium Tilburg:

Dit podium verkent een nieuwe trend: die van Corporate Philantrophy, waarin bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar vinden en verder helpen.

‘De enige verantwoordelijkheid die ondernemers hebben, is de verantwoordelijkheid om winst te maken’, vond Milton Friedman ooit. Die tijd is voorbij, zeggen onderzoekers van McKinsey in een recent rapport. Het wordt steeds meer de verantwoordelijkheid van bedrijven om mee te helpen in het oplossen van sociale problemen. De actie van zakentycoons als Bill Gates en Warren Buffet om de rijksten ter aarde aan te moedigen te doneren aan goede doelen, past in deze trend. Nu overheden wereldwijd moeten bezuinigen, en we steeds meer beseffen hoe groot mondiale problemen zijn, nemen bedrijven hun verantwoordelijkheid en steunen maatschappelijke organisaties.

U bent ondernemer of manager van een bedrijf. U wilt een bijdrage leveren aan het oplossen van sociale problemen. Ook uw klanten, de overheid, toeleveranciers en de eigen werknemers stellen uw betrokkenheid op prijs. Samenwerken met een goed doel ligt voor de hand. Wat kunt u het beste doen? Kennis beschikbaar stellen? Geld doneren? Vrijwilligers leveren? Wat krijgen u en uw bedrijf er voor terug? Voldoening? Een beter imago? Tevreden werknemers? Meer klanten en dus meer omzet? En wat zijn de risico’s? Met welk goed doel wilt u worden geassocieerd? Hoe kiest u een geschikte maatschappelijke organisatie om mee samen te werken?

U bent betrokken bij een goed doel. U kunt minder rekenen op de steun van de overheid. U bent op zoek naar kennis, geld en vrijwilligers. U overweegt samenwerking met het bedrijfsleven. Wat kunt u bedrijven bieden? Voldoening? Exposure? Een nieuwe klantenkring? Hoe komt u in contact met bedrijven die bij u passen? Wat verwacht u van het bedrijf en wat verwacht het bedrijf van u? Wat zijn de risico’s? Hoe bewaart u uw onafhankelijkheid? Hoe beoordeelt u de uitstraling en de reputatie van het bedrijf waarmee u samenwerkt?

Het Wereldpodium gaat in gesprek met onder andere Evelijne Bruning, directeur van The Hunger Project, en met één van haar grootste geldschieters. The Hunger Project haalt jaarlijks 1,8 miljoen Euro op, waarvan meer dan de helft uit het bedrijfsleven. Wetenschappelijk commentaar levert dr. Karen Maas van de Rotterdamse Erasmus Universiteit. Karen Maas doet onderzoek naar de impact van bedrijfsfilantropie, goede doelen en hulporganisaties.

Datum:    Donderdag 7 oktober
Tijd:          20.00u-22.30u
Locatie:   Deprez-gebouw, Lange Nieuwstraat 172, Tilburg
Entree:    2 Euro

Meer informatie: www.wereldpodium.nu

Reserveren wordt aangeraden

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
27 september 2010
Categorieën: