Voorhoeve beëindigt VVD-lidmaatschap

Oud-VVD-fractievoorzitter Joris Voorhoeve heeft zijn partijlidmaatschap opgezegd. Voorhoeve wil niet langer bij de partij horen die onderhandelt met de partij van Geert Wilders.

Het lid van de Raad van State zegt tegenover NU.nl eigenlijk geen ruchtbaarheid te willen geven aan het opzeggen. Ook wil hij geen uitvoerige kritiek leveren op zijn voormalige partij. Wel liet hij weten erg ongelukkig te zijn met de koers van zijn voormalige partij.

Kritiek

Eerder had de oud-minister al felle kritiek op de gesprekken die gaande zijn met de PVV. Hij noemde het merkwaardig dat twee democratische partijen zich afhankelijk maken van een organisatie die zelf niet democratisch is.

Hij wees daarbij op het ontbreken van verkiezingen binnen de PVV en de wens van de partij van Wilders om de grondwet te veranderen.
Lees meer op nu.nl

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
20 september 2010
Categorieën: