Multatuli-lezing: ‘Een wereldwijd sociaal akkoord’

De Stichting Multatuli Lezing Nederland organiseert op vrijdag 19 november 2010 de 14e Multatuli-lezing. De lezing vindt plaats in de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk in Breda en duurt van 15.30 uur tot 18.00 uur. Als sprekers treden op mensenrechtenspecialist José Zalaquett en vakbondsvoorzitter Agnes Jongerius. Tevens vindt de uitreiking plaats van de Cordaid-Multatuli Onderzoeksprijs 2010. René Grotenhuis, directeur van de ontwikkelingsorganisatie Cordaid sluit het programma af met een reflectie op de bijdragen van professor José Zalaquett en Agnes Jongerius. De toegang is gratis.

De stichting heeft dit jaar weer twee bijzondere sprekers gevonden. De eerste is professor José Zalaquett, vermaard mensenrechtenjurist en voorzitter van de waarheidscommissie in Chili. Zalaquett heeft een grote internationale staat van dienst op het terrein van de mensenrechten. Zo leidde hij onderzoeken in Afrika, Azië en de Amerika’s. De tweede spreker is Agnes Jongerius, voorzitter van de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV).

De 14e Multatuli-lezing heeft als titel meegekregen ‘Een wereldwijd sociaal akkoord’. Met de lezing hoopt de stichting een bijdrage te leveren aan het debat over de kansen die de huidige wereldcrises opleveren voor een herinrichting van der wereldorde langs meer sociale uitgangspunten. Het gaat daarbij uitdrukkelijk ook om de kansen zoals die worden gezien door denkers vanuit een sociaal en niet-westers perspectief.

Belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden bij voorkeur via de website of door een mail te sturen naar breda@multatuli-lezing.nl (vergeet niet uw postadresgegevens te vermelden en het aantal gewenste entreebewijzen).

De ontwikkelingsorganisatie Cordaid is hoofdsponsor van de Multatuli-lezing. De Lezing wordt mede mogelijk gemaakt door Avans Hogeschool, de gemeente Breda en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
27 september 2010
Categorieën: