Dewereldmorgen: “Meer geld alleen kan Millenniumbeloften niet inlossen”

José Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, zegt vandaag (20 september) in New York waarschijnlijk 1 miljard euro toe voor de Millenniumdoelen. Maar volgens critici is er meer nodig dan alleen maar meer geld om armoede, honger en andere fundamentele ontwikkelingsproblemen in de wereld echt aan te pakken.

De VN-Millenniumtop die vandaag in New York van start gaat, draait vooral om geld, of nauwkeurig uitgedrukt om nieuwe toezeggingen. Die nieuwe hulpbeloften zijn nodig, al was het maar omdat de rijke landen nogal vergeetachtig blijken. In 2005 beloofden de rijke landen op de G8-top in Gleneagles en op de Millenniumtop van dat jaar hun ontwikkelingshulp tegen 2010 met 48 miljard dollar (37 miljard euro) op te trekken in vergelijking met 2004. Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) halen de rijke landen dit jaar echter maar 27 miljard dollar (21 miljard euro) extra. Lees het complete artikel op www.dewereldmorgen.be

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
27 september 2010
Categorieën: