Debat: Global business, global rights

Global business, global rights, een debat over verantwoordelijkheden van bedrijven in ontwikkelingslanden.

Het streven naar winst gaat vaak ten koste van mens en milieu. Op veel plaatsen in de wereld waar bedrijven schade aanrichten, krijgen slachtoffers geen gerechtigheid en kunnen de bedrijven niet aansprakelijk worden gehouden. Met name in ontwikkelingslanden, waar vaak een zwakke en afwezige staat is, is de rol van regelgeving en toezicht cruciaal.
Samen met bedrijfsleven, politiek en critici doorlopen het MVO Platform en De Balie de mogelijkheden om schendingen aan te pakken, bijvoorbeeld via wetgeving. Daarnaast staat betere toegang tot recht voor slachtoffers centraal. Want bij wie moeten slachtoffers aankloppen als er geen adequaat rechtssysteem voorhanden is?

Sprekers uit o.a. India, Colombia en Zuid-Afrika lichten toe waar onverantwoord ondernemingsgedrag toe kan leiden. O.l.v. Maarten Bouwhuis.

11 november 20:00 uur, de Balie, Amsterdam.

Zie voor meer informatie www.mvoplatform.nl

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
28 september 2010
Categorie├źn: