Vice Versa publiceert speciale startersbijlage

Vijf stappen naar een baan in de ontwikkelingssamenwerking

Het is voor starters niet makkelijk om een baan te vinden in de ontwikkelingssector. In samenwerking met jongerenprojectbureau Move Your World komt Vice Versa daarom met een speciale editie die ze sterkt in hun zoektocht. Door de vijf  belangrijkste stappen uit te lichten en starters zelf aan het woord te laten, reikt Vice Versa beginnende ontwikkelingswerkers handvaten aan om hun doel te bereiken.

Starters van nu behoren tot de zogenaamde screenagers-generatie. Innovatieve twintigers, die geen blad voor de mond nemen en voortdurend willen blijven leren. Veel van deze slimme, actieve multi-taskers zijn op zoek naar een baan waarin ze hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen uiten. Toch staan werkgevers niet massaal in de rij om net afgestudeerden zo’n droombaan aan te bieden. Zeker in de ontwikkelingssector is er onder sollicitanten keiharde competitie. Bij ontwikkelingsorganisaties wordt in de regel gevraagd om jarenlange veldervaring en praktische expertise. Maar waar kun je als starter ervaring opdoen, als je nergens de kans krijgt?

Studie, ervaring, netwerken, solliciteren en verdieping… In de speciale editie van vakblad Vice Versa worden de vijf belangrijkste stappen op weg naar een baan in de ontwikkelingssector toegelicht. Ook komen young professionals zelf aan het woord om te vertellen over hun eigen ervaringen. Als er uit de interviews, reportages en columns één ding duidelijk wordt, dan is het wel dat in de ontwikkelingssamenwerking dé perfecte studie, dé baan of dé carrière niet bestaat. Je moet er je eigen draai aan geven. En dat is deze generatie nu net op het lijf geschreven.

Wil je deze gratis bijlage ontvangen? Stuur dan een e-mail met je adres naar eva@viceversaonline.nl

Auteur
Marc Broere

Datum:
09 augustus 2010