NRC: Ontwikkelingssamenwerking als echte stresstest

Het dossier ontwikkelingssamenwerking kan wel eens de echte stresstest worden van deze coalitie, stelt Louise O. Fresco, landbouwkundige en onder andere lid van het Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

‘Juist omdát de aandacht van de coalitie gericht zal zijn op de grote hete hangijzers in het sociaal-economische vlak, kan het dossier ontwikkelingssamenwerking wel eens de echte stresstest worden – daar kan men zich immers nog meningsverschillen veroorloven, elders moet men veel omzichtiger te werk gaan. De pot van vijf miljard is niet te versmaden als het gaat om bezuinigen. En een makkelijk doelwit’, aldus Fresco.

Lees hier haar weblog op de site van NRC Handelsblad.

Auteur
Vice Versa

Datum:
04 augustus 2010
Categorieën: