MO: Voedselprijzen sterk omhoog door ramadan

Opportunistische handelaren in etenswaren zorgen in het Midden-Oosten voor stijgende voedselprijzen tijdens de islamitische vastenmaand ramadan.

“Het is elk jaar hetzelfde verhaal”, klaagt Abeer Salem, een Egyptische weduwe die voor twee kinderen moet zorgen. “De handelaren weten dat we de plicht hebben onze familie en de armen eten te geven tijdens de ramadan. Daar maken ze misbruik van door de prijzen te verhogen.”

Voedselinflatie is inmiddels net zo sterk met de ramadan verbonden als de dagelijkse iftarmaaltijd met familie en vrienden, aan het einde van het dagelijkse vasten. Tijdens de vastenmaand neemt de consumptie van bepaalde voeding, vooral vlees, toe. Lees het complete artikel op www.mo.be.

Auteur
Vice Versa

Datum:
16 augustus 2010
Categorieën: