Drumceremonie met een boodschap

Op 13 september 2007 werd de Verklaring van de Rechten van Inheemse Volken tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties door een ruime meerderheid van stemmen aangenomen. Drie jaar later blijkt dat deze rechten op zelfbeschikking, land, scholing, cultuur, religie en taal helaas nog altijd ernstig worden geschonden.

Daarom zal op 13 september 2010 een oproep worden gedaan aan alle staten van de wereld om de Verklaring te respecteren en na te leven. De oproep zal op een unieke en traditionele wijze worden aangeboden aan een afgevaardigde van de Nederlandse Regering en de Eerste en Tweede Kamer.

Tevens worden er presentaties gegeven over omstandigheden van inheemse volken afkomstig uit alle windstreken van de wereld en zullen er muziekoptredens zijn. Deze drumceremonie wordt georganiseerd door het Nederlands Samenwerkingsverband van Inheemse Volken.

Iedereen is welkom om deze unieke oproep bij te wonen. Geef gehoor aan de oproep van de inheemse volken en laat hun stem voor hun rechten klinken!

Datum: maandag 13 september 2010
Tijd: van 13:00 uur tot 16:30 uur
Locatie: Het Plein, Den Haag

Meer informatie kunt u vinden op www.chakana.nl

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
16 augustus 2010
Categorie├źn: