Boekpresentatie ‘Grenzeloos Gedreven’

Het boek ‘Grenzeloos Gedreven’ bundelt twaalf interviews met bekende en minder bekende Nederlanders die werkzaam zijn in ontwikkelingssamenwerking. Het boek is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de persoonlijke kanten van het ontwikkelingswerk.

Uit de openhartige verhalen blijkt dat ontwikkelingssamenwerking een veld is waarin mensen met hart en ziel betrokken zijn. Vreemd genoeg wordt er weinig gepraat over de impact van dit werk op het persoonlijk leven van mensen. Door juist deze kant te belichten vult Janneke Juffermans dit hiaat binnen het debat over ontwikkelingssamenwerking. Zij hoopt dat hiermee zowel de positieve als de negatieve aspecten van het ontwikkelingswerk bespreekbaar worden gemaakt.

In het boek zijn nog niet eerder gepubliceerde opvattingen van kopstukken uit het ontwikkelingswerk te lezen, zoals van Louk de la Rive Box en Jan Pronk.

Voor jongeren die een carrière in de ontwikkelingssamenwerking ambiëren, geven de interviews inzicht in situaties waarmee ontwikkelingswerkers te maken krijgen. Zowel de inspirerende als lastige kanten van het vak komen aan de orde.

Ontwikkelingswerkers zullen zich herkennen in de portretten waarin de drijfveren, dilemma’s en levenslessen van hun eigen professie ontwapenend zijn verwoord.

Presentatie: 22 september om 16.00 uur;

Locatie: Institite of Social Studies, Den Haag

Gasten: Jan Pronk en andere geïnterviewden

Auteur
Vice Versa

Datum:
12 augustus 2010
Categorieën: