Voor SNV in Washington dreigt sluiting

Het kantoor van ontwikkelingsorganisatie SNV in Washington moet snel resultaten gaan behalen. Anders dreigt sluiting. Het is onduidelijk wat de exacte meerwaarde is van het lobbykantoor van de grotendeels door de Nederlandse belastingbetaler gefinancierde hulporganisatie.

Mocht op basis van toekomstige resultaten blijken dat de locatie in Washington niet essentieel is om extra fondsen te werven, dan zal demissionair minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) aandringen op sluiting van het kantoor, zo heeft hij de Tweede Kamer laten weten.

In 2008 opende de organisatie een kantoor in de Verenigde Staten om daar voet aan de grond te krijgen bij bijvoorbeeld grote organisaties als de Gates Foundation of de Rockefeller Foundation. Onduidelijk is wat dat in het laatje heeft gebracht. Een woordvoerder van SNV stelt dat het kantoor nu al twee keer zoveel oplevert als het kost. Maar bedragen wil hij niet noemen. Eerder werd benadrukt dat er vooral in SNVUSA wordt geïnvesteerd en dat dit later tot resultaten moet gaan leiden. Lees het complete artikel op www.telegraaf.nl.

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
09 juli 2010
Categorieën:
Tags: