Volkskrant: Suriname, koloniale mislukking nummer drie

Suriname heeft een veroordeelde crimineel tot staatshoofd gekozen. Is dat erg? Ja en nee. Nee, als we zouden aanvoeren dat er in de Caribische regio wel meer dubieuze personen staatshoofd zijn geworden. Zo heeft in Panama generaal Noriega wellicht nog meer met de drugshandel verdiend dan Bouterse.  Op Haïti beschouwde de familie Duvalier (Papa en Baby Doc) de staatskas als hun persoonlijk eigendom, terwijl op het verpauperde Cuba de gebroeders Castro al meer dan een halve eeuw staatshoofd spelen zonder ooit de kiezers te vragen of ze het daarmee eens zijn.

Lees het hele opiniestuk van Piet Emmer (emeritus hoogleraar in de geschiedenis van de Europese expansie aan de Universiteit van Leiden) op de website van de Volkskrant.

Auteur
Vice Versa

Datum:
26 juli 2010
Categorieën: