Slechts 2 procent van toegezegd geld bereikt Haïti

Van de bijna 8 miljard euro aan hulp die de internationale gemeenschap heeft toegezegd voor de wederopbouw van Haïti is tot dusver minder dan 2 procent in het Caraïbische land terechtgekomen. Dat heeft Leslie Voltaire, de speciale gezant van Haïti bij de Verenigde Naties, woensdag gezegd.

Onder de landen die zich wel aan de afspraken hebben gehouden, zijn Brazillië en Noorwegen. De Haïtiaanse gezant van de VN klaagde dat de wederopbouw van Haïti door het gebrek aan geld niet echt van de grond komt. Voltaire stelde dat circa 1,5 miljoen mensen nog altijd in tentenkampen leven. De Amerikaanse oud-president Bill Clinton, de speciale VN-gezant voor Haïti, zei dat hij regeringen onder druk gaat zetten de beloften aan Haïti na te komen.

Haïti werd 12 januari getroffen door een aardbeving. Daardoor kwamen naar schatting 230.000 mensen om het leven. (Bron ANP)

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
15 juli 2010