Partos Plaza

Op 14 oktober 2010 organiseert het Partos Kwaliteitshuis alweer voor de vierde keer Partos Plaza, een 1-daagse netwerk- en leerbijeenkomst voor particuliere ontwikkelingssamenwerking.

Mondiale vraagstukken en gedeelde belangen vragen om nieuwe vormen van samenwerking, gebaseerd op transparantie en daadwerkelijke participatie.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwe mogelijkheden en denkwijzen die ontstaan vanuit globalisering en de ontwikkelingen op het web. Samenwerken ter bescherming van de global public goods zal in toenemende mate plaats moeten vinden op basis van open netwerken, met ook andere dan de gebruikelijke partners en met echte participatie vanuit het Zuiden. Hoe zien die nieuwe samenwerkingsvormen eruit? Hoe kunnen wij komen tot de transparantie die nodig is voor goede en efficiënte samenwerking, én het herstel van het vertrouwen? Welke inspirerende cases zijn er rond deze ontwikkelingen te vinden in onze sector? Of buiten onze sector? Welke uitdagingen zien we, en welke nieuwe kansen?

Dit zijn de onderwerpen waar we op 14 oktober aan de hand van voorbeelden uit de praktijk over gedachten zullen wisselen. Ken je zelf interessante voorbeelden, of wil je anderszins een bijdrage leveren aan het programma van Partos Plaza, breng ze in op deze ning (Denk Mee!) of meld je bij Partos: Annemiek Mion (am@partos.nl) en Anne-Marie Heemskerk (amh@partos.nl).

Akantes, Nieuwe Herengracht 95, Amsterdam | www.partosplaza.nl

Auteur
Vice Versa

Datum:
13 juli 2010
Categorieën: