Debat: Crash Course Congo

In het kader van de reeks Crash Course Congo, organiseert De Balie een openingsdebat met als titel: ‘Wit-wit-wit klopt mijn hart’, met David van Reybrouck. Van Reybrouck zal vertellen over de (on)mogelijkheid om als blanke met een zwart hart te spreken. Daarnaast  spreken denkers en kunstenaars zich uit over hun verbintenis met Congo.

Met Crash Course Congo stelt De Balie de kunst en cultuur, en daarna pas de politiek centraal. Van de toespraak van Lumumba tot de huiskamers van de Congolese diaspora, van zeep in voedselpakketten tot gratis koffie en van het winkeltje van meneer Li op Boulevard du 30 juin tot hedendaagse Congolese literatuur.

Sprekers uit verschillende disciplines, fotoreportages, documentaires, poëzie en literatuur helpen het publiek verbintenissen te maken tussen de realiteiten van Congo en die van de mens als toeschouwers, betrokkenen en medeplichtigen.

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

20.30 uur | De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam | www.debalie.nl

Auteur
Vice Versa

Datum:
23 juli 2010
Categorieën: