Nieuwe Vice Versa is uit

Het nieuwe nummer van Vice Versa, vakblad over Ontwikkelingssamenwerking,  is uit. In het nummer weer een keur aan artikelen, reportages, interviews en natuurlijk de vaste rubrieken.

Het coververhaal is een reportage over Dirk Jan Koch. Hij veroorzaakte vorig jaar veel reuring met zijn proefschrift over blinde vlekken in de hulp. Nu is hij tweede secretaris op de ambassade in Congo. In Kinshasa liep Vice Versa een dag met hem mee.
‘Ik ben ervan overtuigd dat je kritische massa moet hebben om als donor te kunnen meepraten. Ik ben niet zo van de school van Pronk, die duizend bloemen laat bloeien.’

Verder een dubbelinterview met PvdA’er  Bert Koenders en CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier. Misschien wel de oude versus de nieuwe minister voor Ontwikkelingssamenwerking. Hoewel ze het lang niet altijd met elkaar eens zijn, zijn ze op één punt opvallend eensgezind. Nederland moet weer geen uitblinken op het gebied van hulp. En ze beloven samen op te trekken om bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking tegen te gaan.

In de rubriek De Beschouwing schrijft Marc Broere over de problemen die starters in de sector ondervinden om door te groeien bij hun organisatie. Eenmaal aan hun droombaan geholpen lopen ze tegen vastgeroeste gewoontes op en blijkt dat er bij hun nieuwe werkgever amper sprake is van een ‘ lerende organisatie.’  Om nog meer aandacht aan deze starters te besteden portretteert Vice Versa vanaf dit nummer telkens een nieuweling in de sector. In deze eerste aflevering is dat Lena Mueller van Oxfam Novib: ‘Op organisatieniveau moet je echt je ellebogen gebruiken om ruimte te creëren voor nieuwe ideeën.’

En verder natuurlijk de vaste rubrieken, zoals de columns van Jan Pronk en Paul Hoebink, en de Wetenschapsrubriek.
Benieuwd? Vraag een proefnummer aan bij Maaike Veltman, maaike@lokaalmondiaal.net

Auteur
Marc Broere

Datum:
04 juni 2010
Categorieën: