MillenniumMarkt Arnhem

Op donderdag 1 juli is er vanaf 17.00 uur een MillenniumMarkt in en rondom het stadhuis. Op de markt kunt u kennismaken met allerlei initiatieven op het gebied van duurzaamheid en fair trade. Van rijden op waterstof tot eerlijke koffie en van spaarlampen tot auto’s wassen zonder water.

Arnhem is sinds vorig jaar Millennium Gemeente en draagt bij aan het behalen van acht wereldwijde doelen om armoede te bestrijden. Arnhem richt zich vooral op millenniumdoel 7 en 8: het bevorderen van duurzaamheid en fair trade. Hoe we dat doen? Dat kunt u zien op de MillenniumMarkt.

Voor de kinderen is er een springkussen, er kan geverfd worden op de Millennium verfmuur en ze kunnen zich laten schminken. Om 20.00 uur vindt in het stadhuis een debat plaats over de Millenniumdoelen onder leiding van Hester Macrander.

Pimp your Car Green
Tijdens de hele dag worden op de Markt bij het provinciehuis auto’s groen gepimpt door de firma GoGreener, samen met studenten Autotechniek van het Arentheemcollege en de HAN. Daarbij worden normale lampen vervangen door LED-lampen, wordt het luchtfilter vervangen door een filter met airtwister en krijgt elke auto een brandstofadditief.

Zelf een idee?
Heeft u zelf een idee op het gebied van duurzaamheid of fair trade? Bijvoorbeeld om huizen energiezuiniger te maken of om meer Arnhemmers eerlijke producten te laten kopen?
Stap op de zeepkist en vertel ons en andere Arnhemmers over uw idee! Tijdens het millenniumdebat kunt u uw idee toelichten en hierover met de zaal in discussie gaan. U kunt u hiervoor opgeven door uw initiatief aan te melden via millennium@arnhem.nl.

Meer informatie
De millennium publieksdag is een initiatief van Platform Arnhem Mondiaal en de gemeente Arnhem. Hou de gemeentepagina in de gaten voor meer informatie over het programma.
Op www.arnhem.nl/millennium vindt u meer informatie over Arnhem Millennium Gemeente.

Voor meer informatie over de Millenniumgemeenten, klik hier.

Auteur
Vice Versa

Datum:
24 juni 2010
Categorieën: