Frans van den Boom nieuwe directeur van NCDO

De NCDO heeft per 15 juli een nieuwe directeur. Frans van den Boom (1955), op dit moment werkzaam bij het International AIDS Vaccine Initiative (IAVI), neemt de taken over van interim-directeur Valerie Sluiter.

Van den Boom moet een belangrijke rol gaan spelen bij het omvormen van de organisatie van een subsidieloket naar een kenniscentrum. De NCDO (Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling) moet een toonaangevend kenniscentrum worden op het gebied van draagvlakversterking en internationale samenwerking.

Van den Boom was van 1994 tot 2001 werkzaam bij het Nederlandse Rode Kruis, waarvan de laatste jaren als adjunct-directeur. Op dit moment is hij nog werkzaam als ‘Vice President Country and Regional Programmes & Executive Director Europe’ bij IAVI. Hij heeft vooral ervaring op het vlak van medische ontwikkelingssamenwerking en HIV AIDS bestrijding.

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
06 juni 2010