Verkiezingsdebat over ontwikkelingssamenwerking

Op 9 juni vinden er verkiezingen plaats voor de Tweede Kamer. Ongeacht wat de uitslag zal zijn, er zal veel bezuinigd dienen te worden. Ook ontwikkelingssamenwerking zal hier niet aan ontkomen. De VVD heeft al voorgesteld om het budget te halveren, onder het motto ‘Het grootste deel van het geld komt toch niet goed terecht.’ Andere partijen zijn wat voorzichtiger, maar ook zij stellen een imkrimping van het budget voor. Maar waar gaan we dan op bezuinigen en kunnen we dat op een manier doen die duurzaam en verantwoord is?

Een debat met belangrijke woordvoerders voor Ontwikkelingssamenwerking in de Tweede Kamer. Hoe verschillen de partijen van elkaar in de keuzes die zij willen en kunnen maken? Waar moet u op stemmen als u ontwikkelingssamenwerking een warm hart toedraagt?

Met o.a. Keklik Yucel, PvdA, Kathleer Ferrier, CDA, Arjan El-Fassed, GroenLinks, Christa Meindersma, D66 en Manja Smits, SP. Gespreksleider is Lau Schulpen van het CIDIN.

Reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX), toegang is gratis.

20.00uur | LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen  | www.lux-nijmegen.nl

Auteur
Ilse Zeemeijer

Datum:
10 mei 2010
Categorieën: