Verkiezingsdebat ontwikkelingssamenwerking

Waar moet in de toekomst de focus van ontwikkelingssamenwerking liggen? En wat zijn de belangrijkste discussiepunten tussen de politieke partijen als het gaat om ontwikkelingssamenwerking?

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen is de politieke discussie over ontwikkelingssamenwerking belangrijker dan ooit. Met het recente verschijnen van het WRR-rapport en het bekend worden van de Brede heroverwegingen is er veel voeding voor debat. Daarom organiseert VoiceOver 2015 in samenwerking met Partos en de Nederlandse politieke partijen* een debat met de (kandidaat) woordvoerders ontwikkelingsamenwerking voor de Tweede Kamer. De stellingen van het debat zullen voortkomen uit de Wereldstemwijzer , die de NCDO, EEN en Partos laten ontwikkelen door het Instituut voor Publiek en Politiek.

Han ten Broeke (VVD), Kathleen Ferrier (CDA), Sjoera Dikkers (PvdA), Christa Meindersma (D66), Arjan El Fassed (GroenLinks) en Joel Voordewind (ChristenUnie) zullen onder leiding van Ralf Bodelier de discussie met elkaar aangaan.

Entree is gratis, aanmelden kan door hier te klikken.

19:30 – 22.00 uur | Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht | www.politiek2015.nl

Auteur
Ilse Zeemeijer

Datum:
11 mei 2010
Categorie├źn: