Verhagen wil minister Internationale Zaken

AMSTERDAM – CDA-minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) zou het goed vinden als er in een nieuw kabinet een minister van Internationale Zaken komt. Diegene kan volgens hem makkelijker optreden op het internationale toneel waar allerlei grote problemen spelen die sterk met elkaar verbonden zijn.

Verhagen zei dat donderdag bij BNR Nieuwsradio en liep daarmee vooruit op een toespraak die hij later op de dag op de Radboud Universiteit in Nijmegen houdt. Als voorbeelden van zaken die in samenhang en internationaal moeten worden aangepakt noemde hij de klimaatverandering, veiligheidsbeleid en energie.

Concreet zou het in Nederland betekenen dat de terreinen buitenlandse zaken en ontwikkelingssamenwerking onder een bewindspersoon vallen. Volgens Verhagen zou dat de ”noodzakelijke impuls kunnen geven aan de manier waarop we onze ontwikkelingssamenwerking inrichten en ons hulpgeld besteden”. (ANP)

Algemeen Dagblad

Auteur
Vice Versa

Datum:
27 mei 2010
Categorie├źn: