Millenniumdoelendag Leiden

De Millenniumdoelendag is een jaarlijks evenement, waarbij de de Millennium Ontwikkelingsdoelen die in 2000 door de Verenigde Naties zijn aangenomen om de armoede in de wereld te reduceren centraal staan.
Als Millenniumgemeente vindt Leiden dit belangrijk en wil zich daarom actief inzetten om een bijdrage te leveren aan het behalen van deze doelstellingen.

Leiden heeft twee stedenbanden op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, te weten Buffalo City (Zuid-Afrika) en Juigalpa (Nicaragua). Voor deze stedenbanden zijn behalve de gemeente Leiden ook particuliere stichtingen actief. Deze Millenniumdoelendag is daarom een coproductie van zowel de gemeente Leiden als de stichting Stedenband Leiden – Buffalo City en de SVLJ.

De Millenniumdoelendag zal plaatsvinden op zaterdag 29 mei van 10.00-14.00 uur op het plein voor de Hooglandse Kerk en zal voornamelijk gericht zijn op kinderen in de basisschoolleeftijd en hun ouders. Deze dag zal uit een groot aantal activiteiten bestaan, zoals een debat tussen kinderen uit groep 8 over het belang van de Millenniumdoelen, een workshop djembé, een poppenkast, een talentenjacht met acts in het thema van de millenniumdoelen, een workshop zumba en daarnaast zullen er nog tal van activiteiten plaatsvinden zoals een Fair Trade wereldcafé, een informatiemarkt, een voorleeshoek, een knutselhoek en diverse spellen. Allemaal in het kader van de Millenniumdoelen.
Bezoekers van deze dag zullen met name kinderen zijn, maar eventueel ook oudere broers en zussen, ouders en andere familieleden. Daarom verwachten wij wel een enigszins gemêleerd publiek.

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
22 april 2010
Categorieën:
Tags: