Hoe krijgen we infectieziekten de wereld uit?

Ieder jaar sterven zo’n 17 miljoen mensen aan infectieziekten zoals malaria. Het overgrote deel van de slachtoffers valt in ontwikkelingslanden. Dit is grotendeels te voorkomen door medicijnen en/of vaccinatie. Toch investeert de farmaceutische industrie nagenoeg niets aan onderzoek over medicijnen tegen tropische ziekten. Commercieel interessantere kwalen krijgen veel meer aandacht, hoewel die veel minder mensen treffen.

Wie heeft welke verantwoordelijkheid in de strijd tegen infectieziekten? Zou de farmaceutische industrie meer moeten investeren in tropische ziektes? En, is een aanpak via medicijnen en vaccinaties wel zaligmakend?

Deelname aan het debat komt van Keklik Yücel, woordvoerster Medische Ethiek & Ontwikkelingssamenwerking van de PvdA in de Tweede Kamer, Kees van Schagen, directeur ondernemingsactiviteiten van het internationale farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline in Zeist, en Robert Sauerwein, hoogleraar Medische Parasitologie aan het UMC St. Radboud.

Een programma georganiseerd door SCORP (IFMSA) van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Maandag 19 april, aanvang 20.00uur, entree gratis, locatie LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen, reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX).

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
06 april 2010
Categorieën: