MFS 2.0 – Hoe nu verder?

In Nederland werken veel organisaties aan het verbeteren van de levensomstandigheden in ontwikkelingslanden. Deze sector is momen- teel volop in beweging. Ingrijpende veranderingen dienen zich de laatste tijd voortdurend aan. Hierop dienen zowel migrantenorganisa- ties als gevestigde organisaties in te spelen. Sinds de invoering van het nieuwe medefinancieringsstelsel (MFS 2.0) staat de toekomst van vele gevestigde ontwikkelingsorganisaties op het spel. De meeste migran- tenorganisaties leunen op de financiële steun van deze organisaties. Wat heeft dit voor consequenties? Welke kansen liggen er voor migrantenorganisaties en met welke uitdagingen krijgen zij te maken?

Over dit onderwerp organiseren Stichting Oikos en Stichting Mondiale Samenleving (SMS) in samenwerking met Cordaid, op 17 april 2010 een interactieve bijeenkomst. Doel van deze bijeenkomst is het inzichtelijk maken van de kansen en bedreigingen van de actuele ontwikkelingen binnen de ontwikkelingssamenwerking. Vanzelfsprekend zullen de gevolgen van MFS 2.0 uitvoerig aan de orde komen. Verte- genwoordigers van Nederlandse ontwikkelingsorganisaties en migran- tenorganisaties delen hun visie op de toekomst en gaan daarover in discussie met het publiek. De discussie zal plaatsvinden aan de hand van stellingen.

Via bijgaand deelnameformulier kunt u zich aanmelden en vóór 9 april terugmailen naar oikos@stichtingoikos.nl Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken . U kunt zich ook telefonisch opgeven via het secretariaat van Stichting Oikos (030—2361500).

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
30 maart 2010
Categorieën: