Graaiers en gevers

Zegt u het maar: is Oprah Winfrey een graaier of een gever? Door 2,3 miljard dollar binnen te harken, is Oprah ongetwijfeld een graaier. Door jaarlijks meer dan 300 miljoen over te maken naar de armsten in Afrika is zij ook een gever. Wanneer besluit Oprah te graaien? Wanneer besluit ze om te geven? Hoe werkt dat bij Oprah, hoe werkt het bij rijke Nederlanders? En hoe werkt het bij ons? Waarom geven sommige graaiers geen cent? En waarom zijn er gevers die nooit zullen graaien? We vragen het hoogleraar sociale psychologie Prof. dr Ilja van Beest. En hij vraagt het ons. Op 13 april, tijdens het Wereldpodium ‘Graaiers en gevers’ onderwerpt hij presentatoren en publiek aan de ultieme test. Ken u zelf! Graaier! Gever!

Voorafgaand aan Ilja van Beest, verkent het Wereldpodium de wereld van de Grote Nederlandse Graaiers met Volkskrant-journalist Xander van Uffelen, auteur van onder meer het boek ‘Het grote graaien’. Vervolgens praten we met hoogleraar filantropie Prof. dr. Theo Schuyt over het geven. Want Nederlanders graaien niet alleen. Nederlanders geven ook. Ze geven steeds meer en steeds vaker. Beleven we een gouden eeuw van de filantropie?

Muziek is er ook. Van Sandra Coelers, zangeres, gitarist en liedjesschrijfster. De presentatie is in handen van Karin Bruers en Ralf Bodelier.

Datum    Dinsdag 13 arpil
Tijd    20.00-22.30u (ontvangst vanaf 19.30u)
Locatie: Studiozaal Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1 (ingang Schouwburgring)
Entree: 2 Euro, inclusief consumptie
Reserveren noodzakelijk via www.wereldpodium.nu

Dit podium wordt mede mogelijk gemaakt door het NCDO en de Provincie Noord Brabant.

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
30 maart 2010
Categorieën: