Giro 555 sluit met een opbrengst van 111,4 miljoen euro

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) sluiten vrijdag 26 maart giro 555 voor Haïti. De totale opbrengst bedraagt 111,4 miljoen euro en zal in de komende drie tot vijf jaar worden besteed aan noodhulp en wederopbouwprojecten.

De komende weken richten de hulporganisaties die verbonden zijn aan SHO zich op het bieden van (tijdelijk) onderdak inclusief sanitaire voorzieningen. “Zeker nu het regenseizoen is begonnen is dat één van de hoofdprioriteiten”, zegt Farah Karimi, voorzitter van SHO. Ook worden er activiteiten opgezet die mensen helpen om in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.

Eind mei verschijnt de eerste SHO-rapportage, waarin de deelnemende organisaties de besteding van de gelden van de eerste drie maanden verantwoorden. In september en maart 2011 volgen de tweede en derde rapportage. Het geld dat na 26 maart nog binnenkomt, blijft staan voor een volgende SHO-actie.

De Samenwerkende Hulporganisaties zijn: ICCO & Kerk in Actie, Cordaid Mensen in Nood, Nederlands Rode Kruis, Oxfam Novib, World Vision, Tear, Save the Children, Terre des Hommes en UNICEF Nederland. Voor deze actie nemen de volgende organisaties als gastdeelnemer deel: Habitat for Humanity, VNG Internationaal, Care Nederland, Plan Nederland, Dorcas en het Leger des Heils.

Meer informatie is te vinden op

Auteur
Ilse Zeemeijer

Datum:
26 maart 2010
Categorieën: