Het grote MFS-debat

Uiterlijk 1 april 2010 maakt de minister voor ontwikkelingssamenwerking bekend welke ontwikkelingsorganisaties ook in de toekomst nog aanspraak kunnen maken op een medefinancieringssubsidie vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het besluit is een belangrijke mijlpaal op weg naar wellicht de grootste reorganisatie van de Nederlandse ontwikkelingssector in de geschiedenis van diezelfde Nederlandse ontwikkelingssamenwerking.

Op het moment dat het besluit zal vallen organiseert 1komma4miljard, een initiatief van ontwikkelingsorganisatie ICCO en mediastichting lokaalmondiaal (in samenwerking met Coolpolitics) een crossmediaal debat over de toekomst van de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking.

Vanuit Desmet Studios in Amsterdam analyseren wij het resultaat van de eerste ronde van het nieuwe Medefinancieringsstelsel 2011-2015 (MFS II): wie zijn de afvallers? en welke coalities komen nog wel in aanmerking? En welke invloed heeft het besluit op de Nederlandse hulparchitectuur?

In het debat wordt gediscussieerd over ontwikkelingssamenwerking, de toenemende kritiek op het gebrek aan resultaten (effectiviteitdiscussie) en zal worden gekeken of ontwikkelingssamenwerking alleen wel voldoende is om de mondiale armoedeproblematiek op te lossen.

Het debat zal worden voorafgegaan en gevolgd door artikelen in verschillende ontwikkelingsmedia (waaronder Onzewereld, Oneworld, Vice Versa en IS). Tevens zal met Atlas (het radioprogramma van Llink) worden samengewerkt, waarin een deel van het debat (live) zal worden uitgezonden.

Meld je aan voor het debat: er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Auteur
Vice Versa

Datum:
19 maart 2010
Categorie├źn: