De economie van de beginnende ontwikkeling

Seminar IS Academie
Donderdag 8 april 2010

Tracking Development is een project dat onderzoekt waarom landen in Zuid-Oost Azië een snellere ontwikkeling doormaken dan Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara. Dit wordt gedaan door paarsgewijze vergelijkingen om in deze ontwikkelingsprojecten keerpunten te vinden en te zien of die door bepaald beleid worden gedragen. De volgende landen zijn erbij betrokken: Nigeria, Kenia, Oeganda, Tanzania, Indonesië, Maleisië, Vietnam en Cambodja. Het programma loopt van oktober 2006 tot september 2011, en wordt gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

In dit seminar zullen drie ontwikkelingseconomen hun visie geven op de bevindingen die het project tot nu toe heeft opgeleverd.

Vanaf 12.00 wordt de lunch geserveerd. Het seminar start om 12.15 uur. Het seminar is georganiseerd door het Afrika-Studiecentrum in Leiden als onderdeel van de serie IS Academie lezingen.

Aanmelding: voor 6 april bij: DAF@minbuza.nl
Graag paspoort/ID meenemen.

Auteur
Thomas Hurkxkens

Datum:
30 maart 2010
Categorieën: